SNGL

ATT Transport

Overzicht en inzicht: efficiency in orderafhandeling en facturering

Vraag van de klant

Hoe krijgen we meer grip op de verschillende orders en wijzen van vervoeren, zodat we onze klanten efficiënter van dienst kunnen zijn?

ATT Transport is gespecialiseerd in transport van gestorte bulkgoederen. Voor zijn klanten vervoert het bedrijf containers met diervoer, meel, chemische granulaten, maar ook tankcontainers met vloeibare bulkgoederen. Zo’n vijftien vrachtwagens rijden van producent naar de haven (Rotterdam, Antwerpen, Hamburg), of van de haven naar de eindproducent, vooral in de Benelux, Noord Frankrijk en Duitsland.

Iedere order heeft veel specifieke gegevens: waar en hoe moet worden geladen, welke soort en maat container is nodig, gaat het om vaste of vloeibare bulkgoederen, gaat laden of lossen via spoelen of pompen, of met hoge druk in een silo, is er een liner (binnenzak in de container) nodig, etc.

Oplossing logeQare

Eerst hebben we met ATT Transport geïnventariseerd welke handelingen er rond iedere order worden uitgevoerd en welke lijsten en systemen daarvoor in gebruik zijn. Daarna zijn we gaan bouwen aan een systeem, waarin zowel planners als chauffeurs alle gegevens eenvoudig in kunnen voeren, zodat ze ook voor iedereen makkelijk uit te lezen zijn en te gebruiken.

Resultaat

  • Eén systeem voor alle orders, handelingen, specificaties rond maten container, laden en lossen
  • Makkelijk in te voeren, vanaf pc, tablet en smartphone
  • Alle onderdelen van een order worden apart benoemd
  • De chauffeurs voeren in welke handeling ze hebben verricht
  • In één oogopslag is de stand van zaken rond een order duidelijk
  • De voorraad en locatie van de liners is bekend
  • De opdrachtgever kan zelf inloggen en alle onderdelen van zijn opdracht goedkeuren, zodat de factuur, die daaruit voortkomt, altijd correct is
  • Wachttijden van chauffeurs zijn inzichtelijk
  • De verschillende regels die gelden op terreinen van leveranciers of afnemers staan in het systeem; non conformance kan ingevoerd worden.
Testimonial:
Efficiency in orderafhandeling en facturering in transport Hendrik de Haan: ‘Efficiency in orderafhandeling en facturering in transport’
Overzicht en inzicht ‘Ons planprogramma uit 1996 was ook van logeQare. Nu wilden we een nieuwe versie, waarbij we onder andere ook gebruik konden maken van de C-pen, een digitale pen, die letters van fax of papier inleest en omzet in tekst en nummers. Wij krijgen zo’n 30 tot 40… Lees verder