SNGL

Medicatie Uitgifte Systeem

Een storingsvrij en cliëntvriendelijk medicatie uitgifte systeem (MUS).

Vraag van de klant

Hoe zorg ik dat mijn klanten mijn methadon uitgifte systeem zonder problemen kunnen blijven gebruiken?

Jan van der Meulen heeft door het land heen circa twintig machines staan, die methadonuitgifte verzorgen. Iedere cliënt heeft een eigen recept, dat in het systeem van de machine bekend is. Bij invoering van de gegevens tapt de machine de juiste hoeveelheid methadon in een flesje. Alles volgens Europese wetgeving op dit gebied.

De software in deze machines was verouderd en niet meer up to date te brengen. Bovendien werkte de software niet met de andere systemen, die de beheerders van deze machines, apothekers, GGD, gebruiken, zodat ze gegevens op meerdere plaatsen moesten invoeren.

Oplossing logeQare

Door samen te kijken naar welke handelingen, processen en gegevens spelen bij de uitgifte van methadon, kwamen we uit op een nieuwe flexibele applicatie, waarin afzonderlijke cliënten en recepten eenvoudig kunnen worden ingevoerd. Het systeem weet wanneer en door wie methadon uitgegeven is, zodat cliënten niet extra kunnen krijgen. De bestaande machines kunnen zo weer jaren mee.

Bovendien bouwen we in samenspraak met de klanten een interface, waardoor de database van de methadonuitgifte gekoppeld kan worden aan hun andere database. Zo ontstaat een geïntegreerd systeem en kunnen we de klant een totaalpakket aanbieden.

Resultaat

  • Eenvoudig te gebruiken applicatie
  • Relatief goedkope oplossing
  • Machine hoeft niet vervangen te worden
  • Storingsvrije methadon uitgifte
  • Integratie met andere databases
Testimonial:
Succes voor iedereen Jan van der Meulen: ‘Succes voor iedereen’
‘Mijn medicatie uitgifte systeem (MUS) staat bij een aantal vaste klanten, GGD en apothekers in Nederland en België. Het systeem geeft doseringen van vloeibare methadon uit voor drugsverslaafden, die met 1 dosis normaal kunnen functioneren. Die methadon mag je niet zomaar verstrekken, daar zit een database achter met persoonlijke receptuur,… Lees verder