SNGL
  Hendrik de Haan • ATT Transport

Efficiency in orderafhandeling en facturering in transport

Overzicht en inzicht

‘Ons planprogramma uit 1996 was ook van logeQare. Nu wilden we een nieuwe versie, waarbij we onder andere ook gebruik konden maken van de C-pen, een digitale pen, die letters van fax of papier inleest en omzet in tekst en nummers. Wij krijgen zo’n 30 tot 40 orders per dag met heel veel verschillende specificaties. We vervoeren bijvoorbeeld vloeistoffen als chocolade, die een bepaalde temperatuur vereisen. Bovendien voeren ook de chauffeurs hun gegevens in een systeem in. Nu wilden we die beide programma’s integreren.

Ik ben een man van de praktijk, logeQare luistert goed en weet die praktijk te omschrijven in computertaal. Daar denken ze goed over na. Zo’n programma is er niet meteen, dat ontstaat gaandeweg. Eens in de twee weken komen er uitbreidingen of aanpassingen, die we in de praktijk gebruiken om te kijken of het werkt. We kunnen een storing of probleem altijd in Mantis (online programma voor foutmeldingen) zetten, waarop logeQare snel reageert en zo nodig direct aanpassingen doet.

We werken nu web-based. De orderadministratie wordt gekoppeld aan het planprogramma van de uitvoering door de chauffeurs, zodat we alle cruciale gegevens bijeen hebben. logeQare is flexibel en denkt mee, zodat we een werkzaam programma krijgen. Dat geeft overzicht en inzicht.’

Lees de case: ATT Transport